Over ons

Zadelmakerij Ocean Blue staat voor natuurlijke beweging van het paard onder het zadel. Een paard moet als water onder het zadel door kunnen stromen.

Waar moet een zadel aan voldoen?

Een zadel moet passen bij de conformatie (bouw) van het paard en mag de spierontwikkeling niet in de weg zitten. Daarnaast moet het zadel passen bij de discipline van de ruiter.

Wij geloven dat er voor ieder paard een passend zadel is. Met een passend zadel kan een paard vrij bewegen onder de ruiter en optimaal presteren.

Door productkennis, deskundigheid en doorlopende kennisontwikkeling hebben we al veel combinaties aan een fijn zadel kunnen helpen in verschillende prijsklassen. Open communicatie en eerlijk advies staat bij ons voorop in de dienstverlening.

Wij zijn tevens gespecialiseerd in zadels voor paarden die rondgeribt zijn, korte rug hebben en of overbouwd zijn. Paarden waarbij de traditionele zadels niet goed passen of problemen veroorzaken zoals naar voren glijden, niet goed blijven liggen, drukplekken geven of rugpijn voor het paard.

Naast traditionele boomzadels met kussens verkopen wij ook de boomzadels met de zogenaamde reactorpanels. Een reactorpanel is een revolutionair design dat al jaren wordt gebruikt door de endurance ruiters vanwege de goede drukverdeling op de rug van het paard en de grote mate van stabiliteit en optimaal close contact gevoel met de beweging van het paard. Voor meer informatie over reactorpanels kijk op www.reactorpanel.com.

U kunt bij ons terecht voor een onafhankelijk zadeladvies. Hierbij beoordelen wij uw huidige zadel op pasvorm voor u en uw paard en beoordelen wij de technisch staat. Indien er aanpassingen nodig zijn voor een betere fit dan kunt u hiervoor vrijblijvend een offerte krijgen.

Wij helpen ook actief mee als u een tweedehands zadel zoekt. Niet iedereen heeft het budget voor een nieuw zadel. Ook daarin denken wij graag mee. Veel klanten van ons zullen dit beamen.